سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند ـ تبارک و تعالی ـ به دانیال وحی کرد :«دشمن ترین بندگانم نزد من، نادانی است که حقّ عالمان را سَبُک می شمارد و از پیروی آنان، تن می زند» . [امام سجّاد علیه السلام]
ما میتوانیم...
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • در یاهو
  • آثار اعتماد به نفس :

     شکوفایی استعدادها

    اعتماد به نفس، منشاء بروز استعدادهای درونی است. به تجربه ثابت شده که استعدادهای متوسط همواره براثریک تصمیم درست واراده محکم در راه تحقق آن،به موفقیتی به مراتب بالاتراز موفقیت استعدادهای برجسته نایل آمده اند. (  رسالت اخلاق،موسوی لاری،ص269) 

    عزت و سربلندی:

    اعتماد به نفس، موجب عزت و سربلندی میشود. امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: چشم طمع نداشتن به دست مردم موجب عزت مومن است  (اصول کافی،شیخ کلینی،ج3،ص219)

    تکامل و پیشرفت :

    اعتماد به نفس، اساس هر پیشرفتی است.اگرملتی بدین صفت عالی آراسته گردد،تواناترمی شود. پیشرفت های حیرت انگیز بشری در سایه اتکای به نفس و فعالیت های مداوم آنان بدست آمده است. قرن ها بود که مسلمانان،گوهراعتماد به نفس را ازدست داده بودند تا اینکه امام خمینی (ره) بار دیگر این رمز پیروزی را به آنان برگرداند تا به آنها بفهماند که می توانند روی پای خودشان بایستند.پیروزی ملت ایران بر رژیم طاغوت و حامیان بین المللی آنها و سرافزاری این ملت در همه صحنه ها علیه امریکا و ایادی اش بویژه در طول هشت سال دفاع مقدس نیز از برکات همین اعتمادبه نفس حاصل آمده است.

    اراده

    یکی از ویژگیهای انسـان اراده ی  اوسـت. انسـان با این نـیروی درونـی مـی تواند چـهره زندگی خود را آنگونه که می خواهد، تغییر دهد. اراده قوی و پولادین،یکی از رمزهای موفقیت همه بزرگ مردانی است که صفحات تاریخ به نام آنان مزین گشته است.پیام آوران وحی اولیای خدا، مومنان و پرهیزکاران، اندیشمندان و بزرگان، مخترعان و مکتشفان همگی در پرتو این نیروی عظیم خدادادی، باسختی ها و ناملایمات مبارزه کردند ورمزپیروزی را به همگان آموختند. اراده در جایی فروخته نمی شود و در بازار نیست،بلکه با آگاهی و شناخت هدف ها و آثاراعمال،انگیزه ها ،قوی و درخت عمل از چشمه اراده سیراب می شود.

    راه های تقویت اراده :

    مبارزه با نفس

    یکی از راه های تقویت اراده ،مبارزه با خواسته های نفسانی است پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله)فرمود:

    الشدید من غلب نفسه

    قوی کسی است که برهوای نفس خود چیره شود.  (  وسایل الشیعه،ج11،ص123)

    ویلیام جیمز روان شناس و فیلسوف معروف می گوید: یک نه گفتن به عادت بد موجب می شود شخص برای مدتی تجدید قوا نماید و بدین وسیله ضعف اراده خود را به تدریج برطرف نماید.  ( راز کامیابی ها،ص 149)

    توجه به نقاط مثبت و منفی کارها :

    هنگامی که انسان به منافع یا ضررهای کاری توجه می کند،انگیزه او برای انجام یا ترک آن،بیشتر می شود و قهر اراده و تصمیم وی نیز در انجام رفتار و عادت های پسندیده یا ترک رفتار ناپسند قوی تر می گردد.

     

    ایمان به هدف

    جوان باید به هدفی که درزندگی دارد کاملاً مومن باشد و تمامی توان خود را در راه رسیدن به آن به کار گیرد و بابرنامه ریزی صحیح،مسیر تمامی حرکت هایش را به سوی رسیدن به هدف قرار دهد.

    مقایسه نکردن خود با دیگران

    مقیاس قرار دادن آنان که به جاه و مقامی رسیده اند و مقایسه کردن خود با آنان،پسندیده نیست زیرا شرایط رشد و ارتقا برای افراد،همواره یکسان نبوده و نیست تا نتایج به دست آمده یکسان باشد.باید دانست که هر کس شرایط خاص خود را دارد و مسئولیت او نیز متناسب با آن شرایط و امکانات خواهد بود.

    تجربه اندوزی بعد از شکست:

    یکی از رموز کامیابی این است که از شکست ها نهراسیم زیرا شکست در زندگی هر کس،ایینه تمام نمای نواقص و اشتباهات اوست.بایداز هر شکستی ،نقص را دریافت و در رفع آن کوشید. توجه داشته باشیم که مردان بزرگ تاریخ،همواره از شکست ها به عنوان پل پیروزی خود سود جسته اند.ناپلئون بناپارت می گوید: آنقدر شکست خوردم که راه شکست دادن را یاد گرفتم.  ( پیروزی مردان بزرگ،ص124)

    تلقین

    جوان می تواند با تلقین راه رسیدن به هر هدفی را برخودهموار سازد. مثلاً بگوید من با تلاش بیشتر می توانم به هدفم برسم. چنانکه اگر وزنه برداری از سنگینی وزنه ای معین نهراسد و با اعتماد به نفس و تلقین به خود به این باور رسیده باشد که می تواند، به احتمال زیاد، پیروز و موفق میدان را ترک خواهد کرد.

    پایبندی به عبادات:

    تکالیف و عباداتی همچون نماز، روزه، حج، جهاد و..هر کدام به نوعی، تمرین تقویت اراده محسوب می شوند. زیرا کسی که مثلاً روزه می گیرد، در واقع با تمام هوس ها به مبارزه برمی خیزد و پر واضح است که دست رد زدن بر سینه هوسهای فریبنده، استواری روح  تقویت اراده و ایمان را به دنبال خواهد داشت.

     موانع پیشرفت عبارتند از:

    1- سستی ها

    2- آسیب پذیری ها

     هرچقدر میزان سستی ها و آسیب پذیری ها بیشتر باشد موانع پیشرفت نیز بیشتر است. بنابراین با وجود موانع پیشرفت نمی توان راههای پیشرفت همه جانبه را پیمود.

     



    جهان چمنی ::: پنج شنبه 86/10/27::: ساعت 6:0 عصر
    نظرات دیگران: نظر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 1
    بازدید دیروز: 21
    کل بازدید :6297

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<
    ما میتوانیم...
    جهان چمنی
    به نام تنها عادل به حق این وبلاگ بنا بر طرح پرسش مهر ریاست محترم جمهوزی تاسیس گشته و اهداف ان توضیح و پیشرفت همه جانبه ایران و ایرانی است و امید وارم تا ظهور تنها منجی بشریت ایران و ایرانی ، اسلام و اسلامی همیشه سر افراز و عادل باشد.

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    ما میتوانیم...

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<